Sałatka z białą kiełbasą i jajkami

Sałatka z białą kiełbasą i jajkami

Całoroczna wersja wyśmienitej sałatki z tradycyjną Białą kiełbasą Spichlerz Rusiecki z dodatkiem jajek i chrzanu. Spróbuj tej pysznej wariacji nie tylko w okresie Świąt Wielkanocnych.

Poziom trudności:

Łatwy

Czas przygotowania: 20 min

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj sos – połącz majonez z jogurtem i chrzanem, a następnie dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Kiełbasę białą pokrój na mniejsze kawałki i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w plasterki.

Krok 4

Paprykę pokrój w kostkę.

Krok 5

Mieszankę sałat przepłucz zimną wodą i wyłóż do płaskiej salaterki. Na sałatach ułóż pokrojone jajka, kiełbasę i paprykę.

Krok 6

Całość polej przygotowanym sosem majonezowo-chrzanowym. Smacznego!

Składniki:

  • 1 słoik Kiełbasy białej Spichlerz Rusiecki 280g
  • 1 opakowanie mix sałat (sałata lodowa, roszponka, rukola)
  • 4 szt. jajka ugotowane na twardo
  • 1 szt. papryki czerwonej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki chrzanu tartego
  • szczypta pieprzu i soli do smaku

Zobacz też inne przepisy

Sałatka z indykiem

Sałatka z indykiem

Sałatka z kurczakiem i grzybkami marynowanymi

Sałatka z kurczakiem i grzybkami marynowanymi

Domowy chlebek ze smalcem z mięskiem i skwarkami

Domowy chlebek ze smalcem z mięskiem i skwarkami

Zupa gulaszowa z mięsiwem

Zupa gulaszowa z mięsiwem

Potrawka z mięsiwem i warzywami

Potrawka z mięsiwem i warzywami