Sałatka z białą kiełbasą i jajkami
Sałatka z białą kiełbasą i jajkami
Całoroczna wersja wyśmienitej sałatki z tradycyjną Białą kiełbasą Spichlerz Rusiecki z dodatkiem jajek i chrzanu. Spróbuj tej pysznej wariacji nie tylko w okresie Świąt Wielkanocnych.
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania: 20 min
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj sos – połącz majonez z jogurtem i chrzanem, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Kiełbasę białą pokrój na mniejsze kawałki i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w plasterki.
Krok 4
Paprykę pokrój w kostkę.
Krok 5
Mieszankę sałat przepłucz zimną wodą i wyłóż do płaskiej salaterki. Na sałatach ułóż pokrojone jajka, kiełbasę i paprykę.
Krok 6
Całość polej przygotowanym sosem majonezowo-chrzanowym. Smacznego!
Składniki:
- 1 słoik Kiełbasy białej Spichlerz Rusiecki 280g
- 1 opakowanie mix sałat (sałata lodowa, roszponka, rukola)
- 4 szt. jajka ugotowane na twardo
- 1 szt. papryki czerwonej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki chrzanu tartego
- szczypta pieprzu i soli do smaku