Skip to content Skip to footer
Polecamy urozmaić swoje menu wykorzystując nasze najlepsze produkty! Niech na Waszych stołach zagoszczą wykwintne, staropolskie Mięsa, Smalce i Mięsiwa w nowej odsłonie!

Sałatkaz białą kiełbasą i jajkami

Całoroczna wersja wyśmienitej sałatki z tradycyjną Białą kiełbasą Spichlerz Rusiecki z dodatkiem jajek i chrzanu. Spróbuj tej pysznej wariacji nie tylko w okresie Świąt Wielkanocnych.

Przygotowanie

Przygotuj sos – połącz majonez z jogurtem i chrzanem, a następnie dopraw solą i pieprzem.

Kiełbasę białą pokrój na mniejsze kawałki i dokładnie wymieszaj.

Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w plasterki.

Paprykę pokrój w kostkę.

Mieszankę sałat przepłucz zimną wodą i wyłóż do płaskiej salaterki. Na sałatach ułóż pokrojone jajka, kiełbasę i paprykę.

Całość polej przygotowanym sosem majonezowo-chrzanowym. Smacznego!

Składniki

  • 1 słoik Kiełbasy białej Spichlerz Rusiecki 280g
  • 1 opakowanie mix sałat (sałata lodowa, roszponka, rukola)
  • 4 szt. jajka ugotowane na twardo
  • 1 szt. papryki czerwonej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki chrzanu tartego
  • szczypta pieprzu i soli do smaku