Sałatka z kurczakiem i grzybkami marynowanymi

Sałatka z kurczakiem i grzybkami marynowanymi

Nasze Mięsiwo z kurczaka nada Twojej ulubionej sałatce wyjątkowego, staropolskiego charakteru!

Poziom trudności:

Łatwy

Czas przygotowania: 20 min

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki, marchewkę i seler ugotuj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Por dokładnie opłucz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Drobno posiekaj natkę pietruszki.

Krok 4

Mięsiwo z kurczaka Spichlerz Rusiecki pokrój na mniejsze, nieregularne kawałki i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Kurki odsącz z zalewy.

Krok 6

Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem i umieść w lodówce do schłodzenia.

Składniki:

  • 1 słoik Mięsiwo z kurczaka Spichlerz Rusiecki 280g
  • 2 szt. ziemniaków
  • 2 szt. marchewki
  • 1 szt. małego selera
  • 1 szt. pora
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 słoik domowych kurek marynowanych
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta pieprzu i soli do smaku

Zobacz też inne przepisy

Sałatka z indykiem

Sałatka z indykiem

Domowy chlebek ze smalcem z mięskiem i skwarkami

Domowy chlebek ze smalcem z mięskiem i skwarkami

Sałatka z białą kiełbasą i jajkami

Sałatka z białą kiełbasą i jajkami

Zupa gulaszowa z mięsiwem

Zupa gulaszowa z mięsiwem

Potrawka z mięsiwem i warzywami

Potrawka z mięsiwem i warzywami