Sałatka z kurczakiem i grzybkami marynowanymi
Sałatka z kurczakiem i grzybkami marynowanymi
Nasze Mięsiwo z kurczaka nada Twojej ulubionej sałatce wyjątkowego, staropolskiego charakteru!
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania: 20 min
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki, marchewkę i seler ugotuj, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Por dokładnie opłucz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Drobno posiekaj natkę pietruszki.
Krok 4
Mięsiwo z kurczaka Spichlerz Rusiecki pokrój na mniejsze, nieregularne kawałki i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Kurki odsącz z zalewy.
Krok 6
Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem i umieść w lodówce do schłodzenia.
Składniki:
- 1 słoik Mięsiwo z kurczaka Spichlerz Rusiecki 280g
- 2 szt. ziemniaków
- 2 szt. marchewki
- 1 szt. małego selera
- 1 szt. pora
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 słoik domowych kurek marynowanych
- 1 łyżka oleju
- szczypta pieprzu i soli do smaku