Polecamy urozmaić swoje menu wykorzystując nasze najlepsze produkty! Niech na Waszych stołach zagoszczą wykwintne, staropolskie Mięsa, Smalce i Mięsiwa w nowej odsłonie!
Sałatkaz białą kiełbasą i jajkami
- Poziom trudności łatwy
- Czas przygotowania 20 min.
Całoroczna wersja wyśmienitej sałatki z tradycyjną Białą kiełbasą Spichlerz Rusiecki z dodatkiem jajek i chrzanu. Spróbuj tej pysznej wariacji nie tylko w okresie Świąt Wielkanocnych.
Przygotowanie
- KROK 1
Przygotuj sos – połącz majonez z jogurtem i chrzanem, a następnie dopraw solą i pieprzem.
- KROK 2
Kiełbasę białą pokrój na mniejsze kawałki i dokładnie wymieszaj.
- KROK 3
Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w plasterki.
- KROK 4
Paprykę pokrój w kostkę.
- KROK 5
Mieszankę sałat przepłucz zimną wodą i wyłóż do płaskiej salaterki. Na sałatach ułóż pokrojone jajka, kiełbasę i paprykę.
- KROK 6
Całość polej przygotowanym sosem majonezowo-chrzanowym. Smacznego!
Składniki
- 1 słoik Kiełbasy białej Spichlerz Rusiecki 280g
- 1 opakowanie mix sałat (sałata lodowa, roszponka, rukola)
- 4 szt. jajka ugotowane na twardo
- 1 szt. papryki czerwonej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki chrzanu tartego
- szczypta pieprzu i soli do smaku