Skip to content Skip to footer
Polecamy urozmaić swoje menu wykorzystując nasze najlepsze produkty! Niech na Waszych stołach zagoszczą wykwintne, staropolskie Mięsa, Smalce i Mięsiwa w nowej odsłonie!

Potrawka z mięsiwem i warzywami

Zrób tę potrawkę, kiedy najdzie Cię ochota na pyszny i sycący obiad. Jej przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut, a efekt będzie piorunujący!

Przygotowanie

Pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki.

Paprykę i cukinię pokroić w słupki.

Mięso szlacheckie wyłożyć ze słoika i pokroić w podłużne paski.

Na patelni podsmażyć pokrojony w krążki por oraz posiekany czosnek.

Przełożyć do garnka, dolać 1 szklankę bulionu i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość przykryć i dusić.

Na sam koniec dodać mięsiwo oraz śmietanę wymieszaną z odrobiną wody, mąki, koncentratu i mieloną papryką i zagotować.

Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem.

Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Smacznego!

Składniki

  • 2 słoiki Mięsa szlacheckiego z szynką Spichlerz Rusiecki 280g
  • 1 szt. cukinii
  • 1 szt. papryki czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szt. pora
  • 1 szt. pomidora
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka bulionu
  • szczypta pieprzu, soli, papryki mielonej i cukru