Polecamy urozmaić swoje menu wykorzystując nasze najlepsze produkty! Niech na Waszych stołach zagoszczą wykwintne, staropolskie Mięsa, Smalce i Mięsiwa w nowej odsłonie!
Sałatka z indykiem
- Poziom trudności łatwy
- Czas przygotowania 20 min.
Sałatka z indykiem to idealna zdrowa przekąska, która może również pełnić rolę pełnowartościowego dania. Coś pysznego dla miłośników sałatek w stylu fit.
Przygotowanie
- KROK 1
Sałatę lodową i rukolę podziel na mniejsze kawałki, przełóż do dużej miski i delikatnie wymieszaj.
- KROK 2
Dodaj połówki pomidorków koktajlowych, piórka cebuli czerwonej oraz ser feta pokrojony w małą kostkę.
- KROK 3
Udziec z indyka marki Spichlerz Rusiecki pokrój na mniejsze kawałki i dokładnie wymieszaj.
- KROK 4
Sałatkę dopraw pieprzem, solą i polej sosem vinegret tuż przed podaniem. Smacznego!
Składniki
- 1 słoik Udźca z indyka Spichlerz Rusiecki 280g
- 1 opakowanie mix sałat (sałata lodowa, roszponka, rukola)
- 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
- 2 szt. cebuli czerwonej
- 1 opakowanie sera feta
- 1 opakowanie sosu vinegret
- szczypta soli i pieprzu