BIGOS z mięsem, kiełbasą i grzybami

BIGOS z mięsem, kiełbasą i grzybami

Tradycyjna potrawa kuchni polskiej sporządzona z kapusty białej i kwaszonej z dodatkiem dużej ilości mięsa i kiełbasy wędzonej oraz szlachetnych grzybów leśnych, pieczarki i śliwki suszonej. Nasz domowy i treściwy bigos nie zawiera substancji konserwujących, fosforanów oraz mięsa oddzielonego mechanicznie. Nasze wyjątkowe danie jednogarnkowe najlepiej smakuje ze świeżym, wiejskim chlebem i kieliszkiem dobrego, staropolskiego trunku. 

ozdobnik1

Wartości odżywcze w 100g

Wartość energetyczna (w 100 g produktu):

332 kJ / 80 kcal

  • Tłuszcz:

    4,7 g

  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:

    1,6 g

  • Węglowodany:

    4,0 g

  • - w tym cukry:

    4,0 g

  • Błonnik:

    2,8 g

  • Białko:

    4,0 g

  • Sól:

    1,2 g

Składniki alergenne produktu:

Soja, pszenica, seler

G

470 g

EAN

5904915791471