BIGOS z mięsem, kiełbasą i grzybami
BIGOS z mięsem, kiełbasą i grzybami
Tradycyjna potrawa kuchni polskiej sporządzona z kapusty białej i kwaszonej z dodatkiem dużej ilości mięsa i kiełbasy wędzonej oraz szlachetnych grzybów leśnych, pieczarki i śliwki suszonej. Nasz domowy i treściwy bigos nie zawiera substancji konserwujących, fosforanów oraz mięsa oddzielonego mechanicznie. Nasze wyjątkowe danie jednogarnkowe najlepiej smakuje ze świeżym, wiejskim chlebem i kieliszkiem dobrego, staropolskiego trunku.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (w 100 g produktu):
332 kJ / 80 kcal
-
Tłuszcz:
4,7 g
-
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
1,6 g
-
Węglowodany:
4,0 g
-
- w tym cukry:
4,0 g
-
Błonnik:
2,8 g
-
Białko:
4,0 g
-
Sól:
1,2 g
Składniki alergenne produktu:
Soja, pszenica, seler
470 g
5904915791471