Polecamy urozmaić swoje menu wykorzystując nasze najlepsze produkty! Niech na Waszych stołach zagoszczą wykwintne, staropolskie Mięsa, Smalce i Mięsiwa w nowej odsłonie!
Potrawka z mięsiwem i warzywami
- Poziom trudności średni
- Czas przygotowania 30 min.
Zrób tę potrawkę, kiedy najdzie Cię ochota na pyszny i sycący obiad. Jej przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut, a efekt będzie piorunujący!
Przygotowanie
- KROK 1
Pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
- KROK 2
Paprykę i cukinię pokroić w słupki.
- KROK 3
Mięso szlacheckie wyłożyć ze słoika i pokroić w podłużne paski.
- KROK 4
Na patelni podsmażyć pokrojony w krążki por oraz posiekany czosnek.
- KROK 5
Przełożyć do garnka, dolać 1 szklankę bulionu i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość przykryć i dusić.
- KROK 6
Na sam koniec dodać mięsiwo oraz śmietanę wymieszaną z odrobiną wody, mąki, koncentratu i mieloną papryką i zagotować.
- KROK 7
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem.
- KROK 8
Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Smacznego!
Składniki
- 2 słoiki Mięsa szlacheckiego z szynką Spichlerz Rusiecki 280g
- 1 szt. cukinii
- 1 szt. papryki czerwonej
- 2 ząbki czosnku
- 1 szt. pora
- 1 szt. pomidora
- 1 łyżka mąki pszennej
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 szklanka bulionu
- szczypta pieprzu, soli, papryki mielonej i cukru