Polecamy urozmaić swoje menu wykorzystując nasze najlepsze produkty! Niech na Waszych stołach zagoszczą wykwintne, staropolskie Mięsa, Smalce i Mięsiwa w nowej odsłonie!
Sałatkaz kurczakiem i grzybkami marynowanymi
- Poziom trudności łatwy
- Czas przygotowania 20 min.
Nasze Mięsiwo z kurczaka nada Twojej ulubionej sałatce wyjątkowego, staropolskiego charakteru!
Przygotowanie
- KROK 1
Ziemniaki, marchewkę i seler ugotuj, obierz i pokrój w kostkę.
- KROK 2
Por dokładnie opłucz i pokrój w kostkę.
- KROK 3
Drobno posiekaj natkę pietruszki.
- KROK 4
Mięsiwo z kurczaka Spichlerz Rusiecki pokrój na mniejsze, nieregularne kawałki i dokładnie wymieszaj.
- KROK 5
Kurki odsącz z zalewy.
- KROK 6
Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem i umieść w lodówce do schłodzenia.
Składniki
- 1 słoik Mięsiwo z kurczaka Spichlerz Rusiecki 280g
- 2 szt. ziemniaków
- 2 szt. marchewki
- 1 szt. małego selera
- 1 szt. pora
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 słoik domowych kurek marynowanych
- 1 łyżka oleju
- szczypta pieprzu i soli do smaku