Polecamy urozmaić swoje menu wykorzystując nasze najlepsze produkty! Niech na Waszych stołach zagoszczą wykwintne, staropolskie Mięsa, Smalce i Mięsiwa w nowej odsłonie!
Zupa gulaszowa z mięsiwem
- Poziom trudności średni
- Czas przygotowania 70 min.
Sycąca i niezwykle smaczna zupa gulaszowa z dodatkiem naszego flagowego produktu Mięsiwa w sosie własnym to idealna propozycja na zimne wieczory! Jak żadna inna zupa, nie wymaga podania drugiego dania, a goście zawsze będą prosić o dokładkę! Jeśli posiadasz szybkowar to jest właśnie przepis dla Ciebie!
Przygotowanie
- KROK 1
Przygotować szybkowar 6 litrów i dodawać kolejno poniższe składniki.
- KROK 2
Mięsiwo w sosie własnym Spichlerz Rusiecki pokrój w grubą kostkę.
- KROK 3
Paprykę pokrój w paski, cebulę w słupki, ogórki w kostkę, zaś pieczarki w talarki.
- KROK 4
Cebule pokrój w piórka i przesmaż w garnku na rozgrzanym oleju, dodaj majeranek, liść laurowy oraz ziele.
- KROK 5
Dosyp 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, 1 łyżeczkę soli morskiej oraz całe opakowanie przeprawy do gulaszu.
- KROK 6
Dodaj koncentrat pomidorowy i zalej wszystko zimną wodą do 7/8 pojemności szybkowaru.
- KROK 7
Gotuj 40- 50 minut od postawienia na ogniu.
- KROK 8
Po zagotowaniu i spuszczeniu pary z szybkowaru możesz doprawić do smaku przyprawami wg uznania oraz „zaklepać” mąką z wodą oraz dużą łyżką tłustej śmietany 30%. Smacznego!
Składniki
- 4 słoiki Mięsiwa w sosie własnym Spichlerz Rusiecki 280g
- 3 szt. papryki czerwonej
- 500 g pieczarek
- 3 szt. ogórków konserwowych
- 2 szt. cebuli czerwonej
- 1 słoik koncentratu pomidorowego 200g
- 1 łyżka śmietany 30%
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 szt. przyprawa do gulaszu 70g
- szczypta soli morskiej i pieprzu czarnego