Skip to content Skip to footer
Polecamy urozmaić swoje menu wykorzystując nasze najlepsze produkty! Niech na Waszych stołach zagoszczą wykwintne, staropolskie Mięsa, Smalce i Mięsiwa w nowej odsłonie!

Zupa gulaszowa z mięsiwem

Sycąca i niezwykle smaczna zupa gulaszowa z dodatkiem naszego flagowego produktu Mięsiwa w sosie własnym to idealna propozycja na zimne wieczory! Jak żadna inna zupa, nie wymaga podania drugiego dania, a goście zawsze będą prosić o dokładkę! Jeśli posiadasz szybkowar to jest właśnie przepis dla Ciebie!

Przygotowanie

Przygotować szybkowar 6 litrów i dodawać kolejno poniższe składniki.

Mięsiwo w sosie własnym Spichlerz Rusiecki pokrój w grubą kostkę.

Paprykę pokrój w paski, cebulę w słupki, ogórki w kostkę, zaś pieczarki w talarki.

Cebule pokrój w piórka i przesmaż w garnku na rozgrzanym oleju, dodaj majeranek, liść laurowy oraz ziele.

Dosyp 1 łyżeczkę pieprzu czarnego, 1 łyżeczkę soli morskiej oraz całe opakowanie przeprawy do gulaszu.

Dodaj koncentrat pomidorowy i zalej wszystko zimną wodą do 7/8 pojemności szybkowaru.

Gotuj 40- 50 minut od postawienia na ogniu.

Po zagotowaniu i spuszczeniu pary z szybkowaru możesz doprawić do smaku przyprawami wg uznania oraz „zaklepać” mąką z wodą oraz dużą łyżką tłustej śmietany 30%. Smacznego!

Składniki

  • 4 słoiki Mięsiwa w sosie własnym Spichlerz Rusiecki 280g
  • 3 szt. papryki czerwonej
  • 500 g pieczarek
  • 3 szt. ogórków konserwowych
  • 2 szt. cebuli czerwonej
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego 200g
  • 1 łyżka śmietany 30%
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 szt. przyprawa do gulaszu 70g
  • szczypta soli morskiej i pieprzu czarnego